Fudbaleri Crvenke iz Majamija osvojili drugo mesto na Srbijadi u Nju Džersiju

Fudbaleri FK Crvenka iz Majamija ostvarili su veliki uspeh na upravo završenoj Srbijadi u Nju Džersiju, gde su osvojili drugo mesto. Turnir u fudbalu trajao je dva dana a učestvovalo je preko 30 srpskih timova iz cele Amerike.

Pored turnira u fudbalu domaćini Srbijade iz Nju Džersija, organizovali su sjajan kulturni i muzički program uz domaću hranu i piće. Ovogodišnjoj Srbijadi pored učesnika i predstavnika klubova, prisustvovali i Milutin Novović i Jovana Nedić iz ambasade Republike Srbije u Americi, Dragan Kovačević iz  konzulata u Njujorku, i Radomir Ilić iz konzulata u Vašingtonu.

Predstavnici srpske Ambasade u SAD sa fudbalerima iz Majamija

U svom drugom učešću na Srbijadi fudbaleri iz Majamija su ostvarili veliki uspeh, plasmanom u finale gde su poraženi od ekipe United Serbs iz Milvokija rezultatom 2:1. U izuzetno jakoj konkurenciji i sistemu takmičenja, gde su odigrali ukupno sedam utakmica u svega dva dana naši fudbaleri su velikom borbom i zalaganjem stigli do finala.

Prvog dan turnira igrana je grupna faza takmičenja, koju je FK Crvenka završila na drugom mestu u svojoj grupi sa 5 osvojenih bodova. Drugog dana odigrane su utakmice nokaut faze. U četvrtfinalu savladana je ekipa United Serbs iz Čikaga nakon penala, regularni deo je završen rezultatom 2:2.

U polufinalu fudbaleri iz Majamija odmerili su snage sa jednim od glavnih favorita za osvajanje turnina, ekipom Karađorđa iz Klivlenda. Regularni deo meča završen je rezultatom 1:1. U penal seriji istakao se golman Miloš Milović koji je odbranio 3 penala igračima Karađorđa.

Miloš Milović najbolji golman Srbijade u Nju Džersiju.

Za ekipu FK Crvenka na ovogodišnjoj Srbijadi igrali su: Miloš Milović, Milan Milićević, Tim Neusser, Lucas Agin, Dušan Stojiljković, Dušan Sandić, Dušan Stanković, Jovan Popović, Ivan Jelić, Nenad Savić-Cone, Marko Desnica, Vasko Mitrev, Gogo Janevski, Nikola Milanović, Vedran Ćoso, Stefan Sjekloća i kapiten tima Bogdan Škrbić, trener ekipe Vlado Bijelić.

Velika zahvalost kompanijama Flatrate Moving, Strong One FreightŠLj BrendRakija Lounge i Miami Glasnik, sponzorima bez kojih naša ekipa ne bi dobila priliku da učestvuje na ovom turniru.

Ekipa FK Crvenka sa peharom vicešampiona Srbijade.

 
 
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy